pastor - онтологија

душегрижник повеќе

Види и: душогрижник (м.)
мн. душегрижници
Вид збор: Именка, машки род
душогрижник

душогрижник повеќе

мн. душогрижници
Вид збор: Именка, машки род
свештеник, поп
Албански: prift
Употреба: Архаизам , Религија

исповедник повеќе

мн. исповедници
Вид збор: Именка, машки род
Свештеник што води исповед.
Употреба: Религија

исповедувач повеќе

Види и: исповедник (м.)
мн. исповедувачи
Вид збор: Именка, машки род
исповедник
Употреба: Религија

пастир повеќе

мн. пастири
Вид збор: Именка, машки род
Раководител на паствата.
Албански: pastor
Употреба: Црковен термин

пастор повеќе

мн. пастори
Вид збор: Именка, машки род
протестантски свештеник
Употреба: Религија

поп повеќе

мн. попови
Вид збор: Именка, машки род
православен свештеник
Албански: prift
Употреба: Црковен термин