outsourcing - онтологија

аутсорсинг повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Префрлување на помалку важни фунции од една фирма или организација на надворешни специјализирани компании со цел да се намалат трошоците.
Употреба: Економија