obstetrics - онтологија

акушерство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Медицинска дејност што го опфаќа предродилниот и родилниот период кај жените.
Употреба: Медицина
Наука за предродилниот и родилниот период.
Употреба: Медицина