now - онтологија

денес повеќе

Вид збор: Прилог
Ова време, сега.
Албански: tani

сеа повеќе

Вид збор: Прилог
сега
Употреба: Дијалектен збор

сега повеќе

Вид збор: Прилог
Во моментот, во сегашно време.
Албански: tani, tash
Настан само што минал.
Албански: tani, këtë herë
Настан што претстои.
Албански: tani