morning star - онтологија

Деница повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Ѕвезда која се гледа рано наутро.
Употреба: Астрономија

Зорница повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Утринска ѕвезда; народно име за планетата Венера.
Употреба: Астрономија

обденица повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Име на ѕвездата што се гледа наутро; планетата Венера.

Предзорница повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Утринска ѕвезда
Употреба: Астрономија