main - онтологија

баш повеќе

Вид збор: Придавка
Прв дел од полусложенка со значење - прв, главен, најдобар, најважен, првокласен.
Турски: baş
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

важен повеќе

важни
Вид збор: Придавка
Што е главен, решавачки.

генерален повеќе

генерални
Вид збор: Придавка
Што е главен.
Албански: kryesor

главен повеќе

главни
Вид збор: Придавка
Што е прв по важност, што е решавачки, битен, суштествен.
Албански: kryesor

прв повеќе

први
Вид збор: Придавка
Што е главен, што е од голема важност, значење.
Албански: kryesor

централен повеќе

централни
Вид збор: Придавка
главен, раководен
Албански: qendror