locate - онтологија

лоцира повеќе

лоцираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Смести, сместува нешто на определено место, определи, определува место на нешто.

навоѓа повеќе

Види и: наоѓа (несв.)
(се) навоѓаат
Вид збор: Глагол, несвршен
наоѓа
Употреба: Дијалектен збор

наоѓа повеќе

наоѓаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се наоѓа) Престојува, е некаде.
Албански: gjendet
(се наоѓа) Има, зазема определен простор.
Албански: gjendet

расположи повеќе

расположат
Вид збор: Глагол, свршен
размести, распореди
Албански: shpërngul
Заземе згодно место, се намести.
Албански: përcakton

стои повеќе

стојат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се наоѓа на определено место.
Албански: vendndodhje