infuriate - онтологија

испопали повеќе

испопалат
Вид збор: Глагол, свршен
(се испопали) Многу се разжешти, се возбуди за нешто.
Албански: tërboj, xhindos
Употреба: Разговорно

налути повеќе

налутат
Вид збор: Глагол, свршен
Предизвика лутина, гнев кај некого.
Албански: hidhëroj

ожесточи повеќе

ожесточат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе некого или нешто до состојба на жестокост, суровост, безмилосност.
Албански: tërboj, egërsoj
(се ожесточи) Стане жесток, суров, безмилосен.
Албански: tërbohem, egërsohem

срди повеќе

срдат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се срди) Испитува гнев на некого, на нешто, се лути, се јадосува.
Албански: egërsoj, zemëroj