important - онтологија

важен повеќе

важни
Вид збор: Придавка
Што е значаен, влијателен, ценет.

голем повеќе

големи
Вид збор: Придавка
Што е важен, значаен, историски.
Албански: i rëndësishëm
Употреба: Преносно значење

јак повеќе

јаки
Вид збор: Придавка
значаен, релевантен
Албански: i fortë, i rëndësishëm

крупен повеќе

крупни
Вид збор: Придавка
Што е истакнат.
Албански: i madh

одговорен повеќе

одговорни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на одговорност.

сериозен повеќе

сериозни
Вид збор: Придавка
Важен, значаен во однос на темата, содржината.
Албански: i rëndësishëm