idiot - онтологија

абдал повеќе

мн. абдали
Вид збор: Именка, машки род
Човек со ограничени умствени способности.
Турски: aptal Албански: avdall, budalla
Употреба: Архаизам , Груб збор

идиот повеќе

мн. идиоти
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е малоумен, што страда од идиотизам.
Употреба: Медицина
глупак, будала
Употреба: Вулгарно

малоумник повеќе

мн. малоумници
Вид збор: Именка, машки род
Умствено заостанато лице.