gunner - онтологија

артилерец повеќе

мн. артилерци
Вид збор: Именка, машки род
Човек што служи во артилерија.
Употреба: Воен термин

топчија повеќе

мн. топчии
Вид збор: Именка, машки род
Артилерец, војник што ракува со топ.
Турски: topçu
Употреба: Архаизам , Воен термин