grow old - онтологија

дртее повеќе

дртеат
Вид збор: Глагол, свршен
старее

остари повеќе

остарат
Вид збор: Глагол, свршен
Стане стар.
Албански: plaket

подзастари повеќе

подзастарат
Вид збор: Глагол, свршен
Стане стар, ветов.

подостари повеќе

подостарат
Вид збор: Глагол, свршен
За човек - стане малку или уште малку постар.
Албански: plaket

поостари повеќе

Види и: остари (св.)
поостарат
Вид збор: Глагол, свршен
За човек - стане постар.
Албански: plaket

старее повеќе

стареат
Вид збор: Глагол, несвршен
станува стар