gossip - онтологија

оговара повеќе

оговараат
Вид збор: Глагол, несвршен
озборува
Српски: оговара
Употреба: Дијалектен збор

озборува повеќе

озборуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Збори за некого, шири гласини.

плеска повеќе

плескаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Зборува глупости; не го контролира своето зборување.
Албански: llafazan
Употреба: Пејоратив , Преносно значење , Разговорно