general - онтологија

општо повеќе

Вид збор: Префикс
Прв дел од сложени зборови со значење дека тоа што е означено во вториот дел од сложениот збор им е својствено, се однесува на cите, го користат cите.

се повеќе

Вид збор: Префикс
Прв составен дел на многу сложенки, со значење општ.