futurist - онтологија

футурист повеќе

мн. футуристи
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник на футуризмот.
Албански: futurist
Употреба: Уметност

футуристка повеќе

Види и: футурист (м.)
мн. футуристки
Вид збор: Именка, женски род
За жена футурист.
Албански: futuriste
Употреба: Уметност