foreigner - онтологија

јабанец повеќе

Види и: јабанџија (м.)
мн. јабанци
Вид збор: Именка, машки род
јабанџија
Употреба: Архаизам

јабанџија повеќе

мн. јабанџии
Вид збор: Именка, машки род
Непознат човек.
Турски: yabancı Албански: jabanxhi, i huaj
Лице што не е во роднински односи со друго лице.
Албански: jabanxhi, i huaj

странец повеќе

мн. странци
Вид збор: Именка, машки род
Човек што не е државјанин, граѓанин на земјата во која се наоѓа.

страник повеќе

мн. страници
Вид збор: Именка, машки род
странец

туѓин повеќе

Види и: туѓинец (м.)
мн. туѓини
Вид збор: Именка, машки род
туѓинец
Употреба: Архаизам

туѓинец повеќе

мн. туѓинци
Вид збор: Именка, машки род
Човек од друга земја, држава.
Албански: i huaji, jabanxhi

туѓинка повеќе

мн. туѓинки
Вид збор: Именка, женски род
Жена туѓинец.

туѓинче повеќе

мн. туѓинчиња
Вид збор: Именка, среден род
туѓинец

туѓоземец повеќе

мн. туѓоземци
Вид збор: Именка, машки род
јабанџија, странец