folly - онтологија

лудорија повеќе

мн. лудории
Вид збор: Именка, женски род
Непромислена постапка.

магарштилак повеќе

Види и: магарштина (ж.)
мн. магарштилаци
Вид збор: Именка, машки род
магарштина

магарштина повеќе

мн. магарштини
Вид збор: Именка, женски род
Глупава поcтапка, глупост.