faulty - онтологија

ексик повеќе

Вид збор: Придавка
Што е нецелосно, фалично.
Турски: eksik
Употреба: Архаизам , Неменлив збор

манлив повеќе

манливиот
Вид збор: Придавка
Што има мана, недостаток.

недостаточен повеќе

недостаточни
Вид збор: Придавка
недоволен

сакат повеќе

сакати
Вид збор: Придавка
Кој има недостатоци, фаличен.

фаличен повеќе

фалични
Вид збор: Придавка
Кој има некаков недостаток, со мана.
Примери:
фаличен штоф

фелеричен повеќе

фелерични
Вид збор: Придавка
Кој е со некоја грешка, со некој дефект во производството.