farrier - онтологија

налбат повеќе

мн. налбати
Вид збор: Именка, машки род
Потковувач на работен добиток (коњи, магариња, маски).
Турски: nalbant

потковувач повеќе

мн. потковувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што потковува работен добиток (коњи, маски, магариња, волови).