family - онтологија

семеен повеќе

семејни
Вид збор: Придавка
Кој има семејство, кој не е сам.
Сврзан со семејството, со животот во него.

фамилијарен повеќе

фамилијарни
Вид збор: Придавка
Сврзан со фамилијата, со животот во неа.
Албански: familiar