fabricate - онтологија

исфабрикува повеќе

исфабрикуваат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи на фабрички начин, во големо количество, сериски.
Албански: fabrikoj
Измисли нешто, лажно претстави.
Албански: fabrikoj, shpik
Употреба: Пејоратив , Преносно значење

скрои повеќе

скројат
Вид збор: Глагол, свршен
Измисли, приготви - обично нешто лошо.
Албански: trilloj
Употреба: Преносно значење
Примери:
Кој можел да му го скрои тоа?

фабрикува повеќе

фабрикуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Произведува на фабричен начи.
Албански: fabrikoj
Употреба: Економија
измислува, кове
Албански: fabrikoj, trilloj
Употреба: Преносно значење