exploitation - онтологија

аргатлак повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Прекумерна работа без соодветен надоместок.

експлоатација повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Искористување на луѓето, на нивниот труд.
Албански: eksploatim
Искористување на природните богатства.
Албански: eksploatim

искористеност повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Состојба на тој што е искористен или на тоа што е искористено.

користољубие повеќе

користољубието
Вид збор: Именка, среден род
користољубивост