exhilarate - онтологија

занесе повеќе

занесат
Вид збор: Глагол, свршен
Воодушеви, восхити, замае некого.
Албански: kënaqësi
(се занесе) Се воодушеви, се восхити од нешто.
Албански: entusiazmoj

одушеви повеќе

одушеват
Вид збор: Глагол, свршен
Предизвика восхит, силна возбуда.
Албански: fascinoj, gëzoj

подзапали повеќе

подзапалат
Вид збор: Глагол, свршен
Воодушеви, восхити, загрее за некоја работа или идеја.
(се подзапали) Се воодушеви, се востихи за некоја работа или идеја.