exercise - онтологија

вежба повеќе

мн. вежби
Вид збор: Именка, женски род
Повторување на некое дејство заради физичко или интелектуално усовршување.
Албански: ushtrim, stërvitje
Наставна единица за добивање ирактично умеење, вештина по теориски пренесено, усвоено знаење.
Албански: ushtrim
Повремено вршење на воена должност од страна на воен обврзник.
Албански: stërvitje
Употреба: Воен термин

егзерцир повеќе

мн. егзерцири
Вид збор: Именка, машки род
Групно изведување на воени вежби.
Употреба: Воен термин

семинар повеќе

мн. семинари
Вид збор: Именка, машки род
Вежби за издигање на квалификациите, знаењето и сл.
Албански: seminar
Употреба: Образование

талим повеќе

мн. талими
Вид збор: Именка, машки род
воена обука, воена вежба
Турски: talim
Употреба: Архаизам , Воен термин