excommunicate - онтологија

екскомуницира повеќе

екскомуницираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Исклучи, исклучува од црковна заедница, фрли, фрла анатема.
Албански: ekskomunikim
Употреба: Религија
Исклучи, исклучува некого од некоја заедница, организација, друштво и сл.
Албански: ekskomunikim
Употреба: Преносно значење , Разговорно

изопшти повеќе

изопштат
Вид збор: Глагол, свршен
Отстрани од заедница, општество.
Употреба: Архаизам