everyday - онтологија

ежедневен повеќе

ежедневниот
Вид збор: Придавка
секојдневен
Употреба: Книжевен збор

катадневен повеќе

катадневни
Вид збор: Придавка
Што се повторува секој ден, што се случува, што се извршува секој ден.
Употреба: Разговорно