egotism - онтологија

егоизам повеќе

(едн.) егоизмот
Вид збор: Именка, машки род
Себичност, саможивост; поставување на своите интереси над сите други.

саможивност повеќе

Вид збор: Именка, женски род
саможив, саможивен

себељубивост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
себељубив

себељубие повеќе

Види и: себељубје (ср.)
(едн.) себељубието
Вид збор: Именка, среден род
себељубје

себељубје повеќе

(едн.) себељубјето
Вид збор: Именка, среден род
Грижа само за себе, за своите интереси; исполнет со себе.

себичност повеќе

Види и: себичен (прид.)
(едн.) себичноста
Вид збор: Именка, женски род
егоизам