eating - онтологија

јадачка повеќе

мн. јадачки
Вид збор: Именка, женски род
јадење
Албански: haje, ushqim
Употреба: Гастрономија , Разговорно

јадење повеќе

мн. јадења
Вид збор: Именка, среден род
(глаг. им., едн.) јаде
Албански: haje, ushqim

кркало повеќе

Види и: крка (несв.)
мн. кркала
Вид збор: Именка, среден род
јадење, храна
Употреба: Разговорно