earthen - онтологија

земен повеќе

земни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на планетата Земја.
Употреба: Ретко
Што се однесува на Земјата како место на живот и дејност на човекот.

земјан повеќе

Види и: земјен (прид.)
земјаниот
Вид збор: Придавка
Што е направен од земја.

земјен повеќе

земјениот
Вид збор: Придавка
Што е направен од земја.

прсен повеќе

прсениот
Вид збор: Придавка
Што е од прст, од земја.