duckweed - онтологија

жабјак повеќе

Види и: жабурнак (м.)
мн. жабјаци
Вид збор: Именка, машки род
жабурнак
Употреба: Ботаника

жабјарник повеќе

Види и: жабурнак (м.)
мн. жабјарници
Вид збор: Именка, машки род
жабурнак
Употреба: Ботаника

жабуњак повеќе

Види и: жабурнак (м.)
мн. жабуњаци
Вид збор: Именка, машки род
жабурнак
Употреба: Ботаника

жабурина повеќе

Види и: жабурнак (м.)
мн. жабурини
Вид збор: Именка, женски род
жабурнак
Употреба: Ботаника

жабурнак повеќе

мн. жабурнаци
Вид збор: Именка, машки род
Зелен слој од алги што се создава на површината на неистечна вода.
Албански: sipërfaqe e gjelbërt e kënetës
Употреба: Ботаника

окрек повеќе

мн. окреци
Вид збор: Именка, машки род
Вид зелена кончеста алга што расте во застоени води.
Латински: Conferva Албански: algë moçalore
Употреба: Ботаника