diarrhea - онтологија

дрскавица повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
пролив
Употреба: Медицина

дрскосерец повеќе

Види и: дрскавица (ж.)
(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
пролив

пролив повеќе

мн. проливи
Вид збор: Именка, машки род
Зачестено празнење на цревата во вид на ретка, слузава столица.
Употреба: Медицина