crow - онтологија

чавка повеќе

мн. чавки
Вид збор: Именка, женски род
Црна птица, сродна со гавранот.
Латински: Corvus monedula
Употреба: Зоологија

чавче повеќе

Види и: чавка (ж.)
мн. чавчиња
Вид збор: Именка, среден род
чавка