crawler - онтологија

амфибија повеќе

мн. амфибии
Вид збор: Именка, женски род
ползавец, полтрон
Албански: puthador
Употреба: Преносно значење

лазаче повеќе

мн. лазачиња
Вид збор: Именка, среден род
Дете што сѐ уште не проодело, но веќе се движи cо помош на рацете и нозете, дете што лази.

полжав повеќе

мн. полжави
Вид збор: Именка, машки род
За човек - спор, мрзливец, потчинет.
Албански: përtac
Употреба: Преносно значење