corporation - онтологија

АД повеќе

Вид збор: Скратеница
акционерско друштво (а.д.)
Употреба: Економија

корпорација повеќе

мн. корпорации
Вид збор: Именка, женски род
Претпријатие што припаѓа на повеќе сопственици; акционерско друштво.
Албански: korporatë
Употреба: Економија