congress - онтологија

конгрес повеќе

мн. конгреси
Вид збор: Именка, машки род
Собир на луѓе со еднакви научни или професионални интереси за решавање на актуелни прашања.
Албански: kongres
Највисок орган на организација, партија што се свикува на определено време или вонредно.
Албански: kongres
Употреба: Политика
Во некои држави - назив за собрание, парламент.
Албански: kongres
Употреба: Политика