conceited - онтологија

блазиран повеќе

блазирани
Вид збор: Придавка
Што е заситен од сите задоволства, рамнодушен на се.

вообразен повеќе

вообразени
Вид збор: Придавка
Што замислува дека е нешто што не е.

коцорлив повеќе

коцорливиот
Вид збор: Придавка
Што е горделив, што се прави важен.

надмен повеќе

надмениот
Вид збор: Придавка
наперчен, вообразен, надуен

препотентен повеќе

препотентни
Вид збор: Придавка
Што се смета себеси за посителен, за надмоќен.
Дрзок, надуен, премногу вообразен.

честољубив повеќе

честољубиви
Вид збор: Придавка
Кој држи многу до својата чест, кој не трпи никакви навреди.