chirping - онтологија

жубор повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Шум што се создава од птиците или некои инсекти.
Албански: fëshfërimë

цвркотница повеќе

(едн.) цвркотницата
Вид збор: Именка, женски род
цвркот, птичји шум
Примери:
Се слушаше цвркотница.

цивкање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
цивка
Примери:
птичје цивкање

чврчорење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
чврчори

чрчорење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
чврчорење