central - онтологија

средишен повеќе

средишна
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на средиште.
Примери:
Во средишниот дел на градот.

средиштен повеќе

средишни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на средиште.
Примери:
средишниот дел

централен повеќе

централни
Вид збор: Придавка
Што се наоѓа во центарот на нешто; што е расположен во центарот на нешто.
Албански: qendror
Што се извршува од центар или централа.
Албански: qendror