carpenter - онтологија

дограмаџија повеќе

мн. дограмаџии
Вид збор: Именка, машки род
Лице што изработува предмети од дрво.
Турски: doğramacı
Употреба: Архаизам

дрводелец повеќе

мн. дрводелци
Вид збор: Именка, машки род
Занаетчија кој изработува предмети од дрво.

столар повеќе

мн. столари
Вид збор: Именка, машки род
Дрводелец, оној што изработува покуќнина, прозорци, врати од дрво.