cape - онтологија

јапанџак повеќе

мн. јапанџаци
Вид збор: Именка, машки род
Дел од облека за заштита од дожд.
Употреба: Архаизам

капа повеќе

мн. капи
Вид збор: Именка, женски род
Височинка во облик на капа.
Албански: kep

панџак повеќе

мн. паџаци
Вид збор: Именка, машки род
Кабаница (на пр. овчарска).
Употреба: Дијалектен збор

рт повеќе

мн. ртови
Вид збор: Именка, машки род
Тесен, истурен дел од копно што се дига во висина и се пружа во море и сл.
Употреба: Географија