brag - онтологија

заперчи повеќе

(се) заперчат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да се перчи.

изнафали повеќе

изнафалат
Вид збор: Глагол, свршен
(се изнафали) Се фали многу.
Албански: lavdërohem shumë

истумбури повеќе

Види и: тумбури (несв.)
(се) истумбурат
Вид збор: Глагол, свршен
тумбури
Употреба: Разговорно

попрска повеќе

Види и: прска (несв.)
попрскаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се попрска) Се фали малку, во помала мера.
Албански: lavdërohem pak
Употреба: Разговорно

пофали повеќе

пофалат
Вид збор: Глагол, свршен
(се пофали) Искаже пофалба за себе.
Албански: lavdohem, lëvdohem
(се пофали) Се пофали еден со друг.
Албански: lavdëroj

расфрла повеќе

Види и: расфрли (св.)
расфрлаат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се расфрла) се фали
Албански: lëvdohem

тумбури повеќе

тумбурат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се тумбури) Наметливо се истакнува себе си.
Албански: lavdërohem
Примери:
Секогаш се тумбури во првиот ред.