bastards - онтологија

копилјана повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
(збирна им.) За вонбрачни деца.
Албански: kopila
Употреба: Груб збор
Распуштени, невоспитани деца.
Албански: kopila, mangupa, bastarda
Употреба: Груб збор , Преносно значење