bastard - онтологија

битанга повеќе

мн. битанги
Вид збор: Именка, женски род
никаквец
Употреба: Дијалектен збор

изрод повеќе

мн. изроди
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се изродил, што е полош, физички и морално од своите предци, од одредена заедница, колектив.
Албански: bastard

копил повеќе

Види и: копиле (ср.)
мн. копили
Вид збор: Именка, машки род
копиле
Турски: kopil
Употреба: Груб збор

копиле повеќе

мн. копилиња
Вид збор: Именка, среден род
вонбрачно дете
Турски: kopil Албански: kopil
Употреба: Груб збор
никаквец
Албански: kopil, bastard, mangup
Употреба: Груб збор , Преносно значење

копилешка повеќе

Види и: копилачка (ж.)
мн. копилешки
Вид збор: Именка, женски род
копилачка
Употреба: Груб збор

копилјак повеќе

Види и: копиле (ср.)
мн. копилјаци
Вид збор: Именка, машки род
копиле
Употреба: Груб збор

копилка повеќе

мн. копилки
Вид збор: Именка, женски род
Женско вонбрачно дете.
Употреба: Груб збор

кучило повеќе

мн. кучила
Вид збор: Именка, среден род
изрод, изроди
Албански: bastard
Употреба: Груб збор , Пејоратив

никаквец повеќе

мн. никаквеци
Вид збор: Именка, машки род
лош, расипан човек

никаков повеќе

Види и: никаков (прид.)
мн. никакви
Вид збор: Именка, машки род
никаквец
Албански: bastard
Употреба: Вулгарно , Разговорно

џенабет повеќе

мн. џенабети
Вид збор: Именка, машки род
неранимајко, никаквец
Употреба: Архаизам , Пејоратив