basic - онтологија

абецеден повеќе

абецедниот
Вид збор: Придавка
елементарен, прв, основен

базичен повеќе

базичниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на базата.

основа повеќе

мн. основи
Вид збор: Именка, женски род
Излезни, главни поставки на една наука.
Албански: baza

основен повеќе

основни
Вид збор: Придавка
Што се извршува од основа, радикален.
Албански: qëndror

тематски повеќе

тематска
Вид збор: Придавка
основен
Употреба: Граматика