bachelor's life - онтологија

ергенлак повеќе

Види и: ергенство (ср.)
(едн.) ергенлакот
Вид збор: Именка, машки род
ергенство
Турски: ergenlik
Употреба: Архаизам

ергенство повеќе

(едн.) ергенството
Вид збор: Именка, среден род
Период од животот кога машкото лице е ерген; време на ергенување.
Употреба: Архаизам