autopsy - онтологија

аутопсија повеќе

мн. аутопсии
Вид збор: Именка, женски род
Откривање на причината за смрт со сецирање.
Албански: autopsi
Употреба: Медицина
Добивање сознание преку сопствено набљудување, гледање со свои очи.
Албански: autopsi

обдукција повеќе

мн. обдукции
Вид збор: Именка, женски род
Отворање мртво тело заради проучување или заради преглед на внатрешните органи и утврдување на причините за смртта.
Употреба: Медицина