automate - онтологија

автоматизира повеќе

автоматизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Воведе, воведува автоматски машини, апарати во одделни процеси на работа, на производство.
Албански: automatizoj
Изврши, врши дејство по автоматизам, несвесно и механички.
Албански: automatizoj
Употреба: Преносно значење