auscultation - онтологија

аускултација повеќе

мн. аускултации
Вид збор: Именка, женски род
Преслушување на организмот со помош на стетоскоп.
Употреба: Медицина

стетоскопија повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Слушање со помошта на стетоскоп.
Употреба: Медицина