arrogant - онтологија

арогантен повеќе

арогантни
Вид збор: Придавка
надмен, дрзок, наперчен

горделив повеќе

горделиви
Вид збор: Придавка
Што е надмен, надуен.

дигноглав повеќе

дигноглавиот
Вид збор: Придавка
Што е горделив, надуен, што се прави важен.

надмен повеќе

надмениот
Вид збор: Придавка
наперчен, вообразен, надуен

офол повеќе

Вид збор: Придавка
горд, арогантен
Употреба: Дијалектен збор

фодул повеќе

Вид збор: Придавка
надуен, надмен
Употреба: Разговорно