architecture - онтологија

архитектоника повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Вештина за складно комбинирање на деловите при градење; наука за градењето.
Албански: arkitektura
Употреба: Архитектура и градба
Вештина на сложување на делови во хармонична целина.
Албански: arkitekturë
Употреба: Преносно значење

архитектура повеќе

архитектурата
Вид збор: Именка, женски род
Наука за проектирање, изградба и уметничко обликување на градежни објекти.
Албански: arkitekturë
Употреба: Архитектура и градба
Стил на градба.
Албански: arkitekturë
Употреба: Архитектура и градба